24 & 25 oktober

Tillsammans med Avesta Kommuns Kulturförvaltning bjuder vi in till Temadagar i Verket i oktober. Under två dagar, med ett tema för varje dag, öppnar vi Verket i Avesta för spelkulturen och alla de nördar som hör därtill.

Lördag
Tema:Cosplay

Lördag 24/10
10:00 - 18:00
Entré 30 SEK

Söndag
Tema:Analoga Spel & Skapande

Söndag 25/10
10:00 - 18:00
Entré 30 SEK

Frågor & Svar

Ja, förutsatt att det är färre än 50 deltagare inne i Verket.

Se Observera!-rutan nedan

Ni följer väl oss på sociala medier?

LÖRDAG
TEMA:COSPLAY

Lördag 24/10

Vi kör en hel dag fylld av cosplay och allt som hör därtill. Här nedan ser du några av de saker som kommer hända under lördagen. Och naturligtvis hoppas vi att du kommer, och gärna i cosplay.

 • Byggworkshops
  Entusiaster inom hobbyn kommer finnas på plats och dela med sig av sina erfarenheter. Testa på olika former av material, eller ta med dig påbörjade projekt hemifrån och jobba tillsammans med andra på plats för att få hjälp och idéer.
 • Fotograf och modell
  Som besökare kommer du få möjlighet att ställa dig framför en kamera (eller två) och bli fotograferad. Vi kommer även ha panel om just cosplayfotografering.
 • Sminkworkshop
  Kom och lär dig hur du fixar till din cosplaysminkning. Cosplayaren Kawaiiwerewolf kommer och visar oss hur en sminkborste ska dras.
 •  Nordic Legion
  Medlemmar från Nordic Legion kommer på besök och berättar lite om vad de gör och hur man själv kan göra för att gå med.
 •  Nätverkande
  Ta detta ypperliga tillfälle att träffa andra som delar samma intresse. Umgås, säg hej och byt erfarenheter med varandra.

LÖRDAG HIGHLIGHTS

Prova på!

Kom och prova olika cosplaymaterial. Kläm och känn på skumplast, worbla, resin och lim. Vi står för grejerna, du står för 'prova-pået'.
På med skapandemössan så kör vi!

Johan Falkenström

Möjligheten att föreviga din cosplay i ett vackert foto får du tack vare Johan som besöker oss på Verket under lördagen. Klicka på bilden för att se hans tidigare arbete.

Sminkworkshop

Vill du lära dig om cosplaysmink? Sugen att testa på hur man gör? Kawaiiwerewolf kommer och visar oss hur man gör.
Klicka på bilden för att läsa mer!

Nordic Legion

Medlemmar från Nordic Legion besöker Temadagarna i Verket. De visar upp sig, sina dräkter och berättar om vad dom gör.

SÖNDAG
TEMA:ANALOGA SPEL & SKAPANDE

Söndag 25/10

Med tärningarna i högsta hugg och några extra kort i ärmen kör vi igång söndagen med analoga spel & skapande som tema. Rollspel, brädspel och kortspel i en skön blandning.

 • Rollspel
  Spelledare står redo att leda dig in i rollspelens magiska värld med sina korta, men intensiva prova-på-scenarion och äventyr. Ingen förkunskap krävs.
 • Brädspel
  Är du mer är brädspelsfilur? Patrik kommer med sin spelsamling och du är välkommen att prova på lite olika och kanske även ovanliga bräd- och sällskapsspel.
 • Kortspel
  Exploderande katter och ostabila enhörningar! Låter det konstigt? Kom och testa dessa galna kortspel så får du se.
 • Skapandeverkstad
  Måla figurer, bygga pärlplattor eller varför inte vifta ihop din allra egna trollstav? I vår skapandeverkstad är det fritt fram att låta fantasin flöda.

SÖNDAG HIGHLIGHTS

Spelbibliotek

Vi kommer ha ett rejält berg av spel på plats som är till för att spelas! Patrik med flera kommer finnas där för dom som vill ha hjälp med hur spelen går till.

Mer spel!

Megafront Game Store från Falun kommer till oss i Verket. Med sig har de spel och annat kul. Och vem vet, du kanske kan köpa med dig nåt hem?

Andreas Lundström

Sweden Rolls egna Andreas Lundström kommer på besök. Han berättar om bl.a. Sweden Rolls och finns dessutom tillgänglig som spelledare under eftermiddagen.

Figurmålning

Slå dig ner och måla en stund, Linus hjälper dig och visar hur man gör om du inte själv redan vet. Vi har figurer, färg och penslar!

HÄR ÄR VI!

På Kanalvägen 1 i Avesta hittar du Verket och årets Temadagar. Fri parkering finns att tillgå i anslutning till Verket. När du kommer in i Avesta så följ skyltning mot Verket/Avesta Art.

För dig med funktionsnedsättning finns det parkering samt ingång på höger sida av byggnaden.

Ett samarbete mellan
AvestaCon och Kultur Avesta