MAGIC THE GATHERING

Sugen att spela Magic: The Gathering? På AvestaCon har du möjligheten.
’Magic’ har i tre årtionden varit ett av de stora spelen som spelats av miljontals över hela världen och är ett av de vanligaste inslagen av spel på konvent.
För att spela hos oss så krävs inga förkunskaper. Vi har folk som visar dig hur man gör och kort finns att låna.

Förutom provspel kommer vi erbjuda turneringar. (Vissa med prispott, markerad med  nedan). För att delta i prispott-turneringarna så behöver man, förutom en entrébiljett, även ha en side event-biljett som kan köpas i vår shop eller på plats för bara 25 kronor.
Observera att side event-biljetten (för Modern och Draft) endast är giltig tillsammans med en entrébiljett till AvestaCon och är begränsad till en biljett per person och turnering.

På Avestacon kommer vi erbjuda:

Grundkurs med en öppen turnering – Lär dig grunderna i spelet och de regler som alla bör följa. Prova på att spela med dina nyfunna färdigheter. Här är alla välkomna och ingen side event-biljett behövs.

Draft ⊗ – Alla spelar på samma villkor, tillsammans öppnar man blind bags och här spelar det roll vilka kort du väljer att behålla och hur bra du är på att svinga dem mot dina medspelare. Här sätts de hårdnackade hardcorespelarna på prov, men även de som gillar justa bilder uppskattar ett jämnare slagfält. Formatet för alla! Det kommer kunna gå att spela både i den stora draften men även mindre drafts för de som vill ha lite extra kul. De kort du valt att spela med är dina att behålla efter matchen. 

Modern ⊗ – Tävlingsinriktad Magic med förbyggda lekar som kräver enorma resurser av spelarna i form av regelkunnighet och strategi. Alla deltagarna har redan byggt sina lekar innan turneringen start och spelar några av de absolut mäktigaste korten sedan 2003.

Lördag 10.30 – Modern
Lördag 16.30 – Draft
Söndag 14.00 – nybörjarturnering

Vi syns där!