VAESEN I AVESTA

I ett specialskrivet äventyr för Avesta och Verket kommer ni kunna uppleva 1800-talets otäckheter i skräckrollspelet Vaesen.

”En flammande eld. Sakta rör vi oss ut ur lågorna och samtidigt läggs ett vedträ in i en kakelugn. Vi svänger runt och i eldens sken ser vi en ung kvinna i svart klänning och vitt förkläde. Hon petar runt i ugnen med en eldgaffel innan hon stänger luckan och går bort mot matsalsbordet i den stora ödsliga salongen. Hon ställer de sista glasen och några tomma flaskor på en bricka och borstar lite smulor från duken. Sedan blåser hon ut ljusen i de två kandelabrarna på bordet, tar brickan och skyndar genom de stora mörka rummen.
På sin väg genom biblioteket släcker hon ytterligare några ljus och fotogenlampor, men plötsligt stannar hon upp. Genom ett av husets stora fönster skymtar hon något i mörkret. Långt ute på den dimmiga ängen ser hon tre fladdrande facklor som rör sig mot huset. Hon sneglar mor den stora klockan som står intill en massiv bokhylla. Strax efter midnatt. Väntar vi sällskap ..?”